TÜRKIZKÉK AKVÁRIUM APARTMAN

Fethiye, FOÇA PARK

 

 

A Fethie /Calis Beach terület


FELKERESÉSRE AJÁNLOTT HELYEK


 

A Türkiz part

A török tengerpartnak ez a szakasza nem véletlenül viseli a Türkiz part nevet. A lenyűgöző, történelemmel átitatott tengerparti táj egy fantasztikus nyaralóhely, mely mindenki számára tartogat valami szépséget, valami meglepetést. Fethiyében nincs olyan, hogy rossz idő! Már kora tavasszal meleg van, a nyár forró, az ősz kellemes meleg, és a tél is nagyon enyhe, így bármely évszakban kiváló választás ez a vidék akár nyugalmas pihenésre, akár mozgalmas nyári bulikra, akár sportolásra. A régióban számos történelmi emléket lelhetünk fel autóval, vagy buszos kirándulásokon. Többek között Tlos és Xanthos ősi romjai, vagy Kaya, az elhagyott falu van Fethiye közelében, de a városban is vannak ősi szikla sírok, római színház, és erődítmény romjai. Rövid autózással elérhető Gocek városa és kikötője, melyben igényes üzletek és éttermek várják a látogatókat.

Fethiye és a Calis beach

Fethiye egy vibráló város, bazárokkal, üzletekkel, éttermekkel, mozival, éjszakai klubokkal, és mindez egy gyönyörű környezetben a tengerparton, hegyekkel körülvéve. Kikötőjéből hajós kirándulásokra lehet indulni, akár kisebb társaságoknak, egyénileg választott útvonalon, akár nagyobb hajókon, melyeken nagyszerű programokat szerveznek a hajós kapitányok. Ilyen például a 12 sziget túra, mely a környék szigeteit járja végig, több helyen megállva egy frissítő lubickolásra a csodálatos öblökben, és fenséges ebéddel szolgálnak a fedélzeten. kihagyhatatlan úti célok a környéken a Kék lagúna, a Pillangók völgye, Rodos, Marmaris, Pamukkale, Kapadokia, Göcek, Kalkan, és a Patara beach. Számos kisebb hajó bérelhető búvárkodáshoz, horgászáshoz, vagy csak egyszerűen hajós kiránduláshoz is. A parton lehetőség van vizisíelésre, siklóernyőzésre, szörfözésre és különféle tengeri attrakciókra. Népszerűek a néhány napos, egy vagy több hetes hajóutak, az úgynevezett "kék utazások" (mavi yolculuk) Fethiye egyszerűen bejárható a sűrűn közlekedő mini buszokkal, a dolmusokkal is, de a városban sok helyen van autó bérlési lehetőség is, a taxikon kívül. Calis beach egy hosszú apró kavicsos partszakasz, kiváló strandolási lehetőséggel, ahol telepített napernyők és napozóágyak állnak a vendégek rendelkezésére. A parton egymást érik a jobbnál jobb éttermek, ahol megismerkedhetünk a helyi gasztronómia legjavával, az árak pedig egy átlagos pénztárcának sem drágák! Calis beach parti szakaszán több helyen láthatunk néhány tenyérnyi elkerített részeket, ezek teknősök fészkelő helyei. Az esti órákban, amikor elcsendesedik a part, lehet megfigyelni őket.

Az apartman könnyű, emelkedő nélküli, 20 perces sétára van az üdülőövezet központjától és a tengerparttól. Calis üdülőövezet tengerpartja apró kavicsos és több kilométer hosszan nyúlik el. Mindig fúj itt egy kis hűvös tengeri szellő, ami nagyon kellemes a forró nyárban. A tengerparti sétányt éttermek és bárok szegélyezik, ahol esténként kellemes üldögélni és a csodálatos naplementében gyönyörködni.

Calis területén van egy kisebb aquapark, sok vízi sport lehetőség, rengeteg üzlet és egy vasárnapi piac. Az üdülőövezeten belül számos utazási iroda kínál kirándulásokat a környék nevezetességeihez. 

A Fethiyébe menő busz az apartman-komplexummal párhuzamos utcában közlekedik idényben 15 percenként. A városközpontba a dolmus út mindössze 15 percet vesz igénybe. Nyaralóidényben alternatív lehetőségként Fethiye városközpontja hangulatos vízitaxin is elérhető Calis központjából.
A város központi dolmus pályaudvaráról induló buszokkal az egész környék bejárható. Fethiyében felfedezésre hív a régi városrész, barangolásra csábít a kikötő és a bazár, alkudozhatsz jobbnál jobb török portékákra a hatalmas keddi piacon.
Számos utazási iroda specializálódott környékbeli kirándulások szervezésére, ezek kínálatából is ajánlott csemegézni.

 

 

vissza a főlapra