TÜRKIZKÉK AKVÁRIUM APARTMAN

Fethiye, FOÇA PARK

 

Apartman bérleti feltételek

 

Hogyan lehet eljutni Fethiyébe?

Magyarországról a nagy távolság miatt célszerű repülővel utazni. Budapestről a Turkish Airlines a Pegasus Airlines és a Wizzair indít járatokat Isztambulba, ahol átszállással lehet tovább utazni Dalaman-ra. A Turkish Airlines és a Pegasus Airlines saját járatával lehet tovább utazni, így ezt a társaságot választva nem kell a csomagokkal foglalkozni az út során, a Budapesten feladott bőröndöket a Dalaman reptéren vehetjük át. A pénztárca kímélőbb változat a Pegasus Airlines vagy a Wizzair (Isztambul Sabiha Gökcen reptér), majd a Pegasus Airlines választása, evvel az összeállítással szerencsés esetben az útiköltség felét is megspórolhatjuk. A Wizzair választásának hátránya, hogy a csomagokat Isztambulban fel kell venni, majd ismét le kell adni, mivel a két járat üzemeltetője nem azonos légitársaság. Ezért az ilyen út tervezésénél az átszállásra legalább 2-3 órát kell számolni, tehát a csatlakozó járat indulásánál ezt mindenképpen figyelembe kell venni! Lehetőség még a Bodrum, és az Antalya reptérre érkezés is, ezek azonban kb. 200km-es távolságra vannak Fethiyétől, így a reptéri transzfer hosszabb és drágább lesz.

Lehetőség a saját autóval érkezés is, ez esetben viszont fel kell készülni egy kb. 25 órás útra. Ezt vagy váltott sofőrrel, vagy egy Isztambul előtti egy éjszakás megállóval lehet kivitelezni. Aki ezt a formát választja, azért lelkiekben készüljön fel, hogy a törökök vezetési stílusa nem egészen olyan, mint az otthon megszokott, de ennek ellenére a balesetek nagyon ritkák. A városok közti utak kiváló minőségűek, és folyamatosan karbantartják bővítik ezeket. A kisebb városokban, és a mellékutakon viszont előfordulnak rossz minőségű, kátyús utak is, bár nem ez az általános.

Segítségképpen néhány link az utazáshoz:

Repülők: WizzAir , Pegasus Airlines , Turkish Airlines,

Más országokból induló repülők Dalaman airport-ra (még szerepel rajta a Malév is, de azért használható a kereső)

Reptéri transzfer, és autó bérlés: Viarentacar , FECAR rentacar , Pegasus rentacar

 

Vízum, pénz, autóvezetés

A Törökországba beutazó magyar állampolgároknak vízumra nincs szükségük, az útlevél 180 napon belül 90 napi törökországi tartózkodásra jogosít, korlátlan számú belépéssel.

Törökország fizetőeszköze a Török Líra (TL). Nagyon sok pénzváltóhely működik a városokban, EUR, USD, és GBP az általánosan elfogadott pénz ezeken a helyeken. Természetesen bankjegykiadó automatákból (ATM) is fel lehet venni bankkártyáról pénzt, és szinte mindenhol lehet bankkártyával fizetni (elenyészően kevés helyen nem fogadják el a külföldi kártyát).

A törökországi autóvezetéshez ki kell váltani az okmányirodában a "nemzetközi jogosítványt", melyet a magyar jogosítvány alapján állítanak ki, jelképes összegért.

Törökország hivatalos nyelve a török. A tengerparton szinte mindenhol beszélnek angolul, vagy németül. A magyarokat nagyon szeretik, testvér népként tisztelik.

 

vissza a főlapra